Aktuality

STAR Finále 2022 - pozvánka

2022-10-28, Václav Cintl

Tento víkend 29. - 30. 10. 2022 se na Máchově jezeře uskuteční poslední stáristický závod této sezóny - STAR finále. Je připravené bohaté občerstvení a všichni závodníci i jejich doprovody jsou srdečně zváni. Během závodu proběhne i výroční členská schůze ALT Star.

Vypsaní STAR Finále 2022.pdf, Plachetní směrnic STAR Finále 2022.pdf


Reportáž - Lighthouse Cup

2022-09-14, Jakub Čeřovský

O minulém víkendu se na Máchově jezeře uskutečnila regata s názvem Lighthouse Cup, kterou již tradičně pořádá Yacht Club Doksy. Závod byl vypsán hned pro čtyři třídy Optimist, Pirát, Star a Finn. Žádný z finnařů se do závodu nepřihlásil, přesto byla účast v některých třídách více než pěkná. Na start se nakonec postavilo 5 Stárů, 16 Pirátů a 23 Optimistů. Nejen z toho důvodu bylo na straně jezera poblíž Doks poměrně rušno.


Reportáž - Modrá vlajka Máchova jezera

2022-09-07, Jakub Čeřovský

O minulém víkendu se na Máchově jezeře uskutečnila regata s názvem Modrá vlajka Máchova jezera tradičně pořádaná JMJ Staré Splavy. Závod byl vypsán hned pro tři třídy a kromě osmi Stárů se na start postavilo také šest Evrop a pět pirátů. Předpověď na sobotu slibovala relativně slušné větrné podmínky a slunečno. Neděle z hlediska větru nevěstila nic dobrého.


Memoriál Oldy Vintišky

2022-08-10, M. Vacula, V. Hendrych

O prvním víkendu v měsíci srpnu, se konal již jedenáctý ročník závodu mem. Oldy Vintišky. Do závodu se přihlásilo deset posádek, na které čekalo příznivé jachtařské počasí, zvláště v sobotu, kde předpověď slibovala 5 m/s až 8 m/s silný vítr.


Bacardi Cup 2022 - reportáž ze závodu

2022-07-19, Václav Cintl

V polovině července se na Mácháči uskutečnil třetí ročník, a jak na zahájení zmínil prezident ALT Star, může se již používat přívlastek tradiční, tedy tradičního závodu Bacardi Cup (s podtitulem Mistrovství české flotily). Větrná předpověď slibovala velmi dobré (možná až moc) jachtařské podmínky a s ní se vkrádaly na mysl černé myšlenky o zlomených stěžních. Každopádně do závodu se přihlásilo 8 statečných posádek připravených se porvat s přírodními živly na vodě a i večer s nesmlouvavým barmanem, mistrem to míchaných Bacardi drinků, a to včetně jedné zbrusu nové posádky ze Znojma.


Copyright © 2012 - 2024 www.czech-starclass.cz

All rights reserved. Powered by exnet.cz,

App version: 1.0.3