Skvělé jachtařské podmínky na Lighthouse cupu

2024-09-22 by Václav Cintl

První zářijový víkend se na Máchově jezeře jel závod Lighthouse Cup pořádaný YC Doksy zároveň jako Krajský přebor. Na startu se sešlo 7 lodí včetně nové kosatnice Denisy, která si odbyla stáristickou premiéru s velezkušeným Láďou Józou na kormidle. A ti, co nebyli, mohli litovat. Po celý víkend panovalo ideální jachtařské počasí. Výchoďák střední a silnější, sluníčko a teplo – na Mácháči značka ideál.

Během obou dnů se odjelo šest rozjížděk, ve kterých dominovala posádka Michael Maier a Jakub Václavík. O druhé místo se přetahovaly posádky Kraken-Bobik a Venca Cintl-Pepa Babický a z těsného souboje si stříbro odnesla prvně jmenovaná. Míchat kartami zkoušely i posádky Ivan Rameš-Karel Kuthan a Petr Kramář-Kamil Komár Záluský, což se jim chvílemi dařilo, ale nakonec skončily pod stupni. Kopec smůly si vybrala nově sestavená dvojka Paťas Deutscher-Jirka Fetter, která v průběhu druhé rozjížďky urvala přední vant a závod pro ně skončil.

Zvláštní ocenění si zaslouží posádka velterové váhy Láďa Józa-Denisa Vaculová, která v silném větru absolvovala v sobotu celé tři rozjížďky. Majčus jmenoval Denisu jachtařským objevem roku. Závodu dávám 9 hvězdiček z 10ti. Jednu hvězdičku strhávám za racing area, která se mohla posunout více ke Splavům a bylo by to tip-top. Ale jinak z organizačního hlediska nelze nic vytknout, vše běželo jak na drátkách a i se správně reagovalo na změny větru. Jak se většina shodla, byla to jachtařsky nejlepší regata za poslední dva roky. Díky organizátorům, a tak jen víc a houšť a větší kapky!

Copyright © 2012 - 2024 www.czech-starclass.cz

All rights reserved. Powered by exnet.cz,

App version: 1.0.4