Aktuality

Bacardi Cup 2022 - reportáž ze závodu

2022-07-19, Václav Cintl

V polovině července se na Mácháči uskutečnil třetí ročník, a jak na zahájení zmínil prezident ALT Star, může se již používat přívlastek tradiční, tedy tradičního závodu Bacardi Cup (s podtitulem Mistrovství české flotily). Větrná předpověď slibovala velmi dobré (možná až moc) jachtařské podmínky a s ní se vkrádaly na mysl černé myšlenky o zlomených stěžních. Každopádně do závodu se přihlásilo 8 statečných posádek připravených se porvat s přírodními živly na vodě a i večer s nesmlouvavým barmanem, mistrem to míchaných Bacardi drinků, a to včetně jedné zbrusu nové posádky ze Znojma.


Reportáž - Mácha Star Cup

2022-07-11, Jakub Čeřovský

O minulém víkendu se na Máchově jezeře uskutečnila tradiční regata s názvem Mácha Star Cup pod taktovkou pořádajícího oddílu JMJ Staré Splavy. Předpověď již od začátku týdne slibovala dostatek větru a na tuto roční dobu nezvykle chladné počasí. V sobotu se nakonec do závodu přihlásilo pouze pět posádek. Nižší účast v tomto závodě byla zřejmě dána velice intenzivním červnovým programem, kdy na Lipně proběhlo MČR a Mistrovství 17. distriktu ve třídě Star a také reprezentační pauzou bratrského dua Jirky a Davida Fetterlů, kteří v ten samý termín reprezentovali na ME v Dánsku.


Mezinárodní Mistrovství ČR Star 2022

2022-06-21, Václav Cintl

O druhém červnovém, do pondělí prodlouženém, víkendu se jelo MMČR Star na Lipenské přehradě za pořadatelství YC Kovářov. Hned na úvod je nutno vyzdvihnout, že šlo o Mistrovství vskutku vydařené jak sportovně, tak společensky, a bylo hodno comebacku Stára na Lipno po 22 letech. Historické spojení Stára s Lipnem šlo dohledat na dobových fotkách v interiéru klubu, či se stačilo zaposlouchat do barvitého vyprávění Miloše Lázničky ml. při večerních rozjímáních u hranatého stolu před klubovnou. Dost nostalgie a zpět k žhavé současnosti.


Mistrovství 17. distriktu - aktuality

2022-05-24, Eva Skořepová


Již 13 posádek z Německa, Rakouska a Česka je přihlášených k závodu. Kdo bude další? Bude to skvělá akce, tak neváhejte a přijeďte na Lipno! ...


Copyright © 2012 - 2024 www.czech-starclass.cz

All rights reserved. Powered by exnet.cz,

App version: 1.0.4