Memoriál Oldy Vintišky

2022-08-10 by M. Vacula, V. Hendrych

O prvním víkendu v měsíci srpnu, se konal již jedenáctý ročník závodu mem. Oldy Vintišky. Do závodu se přihlásilo deset posádek, na které čekalo příznivé jachtařské počasí, zvláště v sobotu, kde předpověď slibovala 5 m/s až 8 m/s silný vítr.

Závod byl zahájen v sobotu úderem 11:00 hod., slavnostním nástupem a za účasti Marcely Vintiškové, která pronesla pár slov. Samotný start první rozjížďky byl plánován na 13:00 hod., ale vzhledem k měnícímu se směru větru a tím pádem složitosti stavění tratě, se uskutečnil o půl hodiny později. Start se povedl a rozjížďka se odjela za slunečného počasí a větru, který byl předpovídán. Další jízda následovala vzápětí. Tato rozjížďka byla jak přes kopírák, vítr stále dle předpovědi a sluníčko. Třetí rozjížďka a její start se poněkud komplikoval a to měnícím se směru větru, až o devadesát stupňů, který přidělával rozhodčím práci se stavbou startovní čáry. Po několikátém přerušení startu, se ale nakonec podařilo odstartovat a uskutečnit třetí rozjížďku. Na začátku této jízdy, foukal vítr stále na pěkné svezení, ale asi v polovině na chvilku zeslábl, nicméně po pár minutách opět nabral sílu a pohodlně se dojelo do cíle. V neděli pro nepřízeň počasí byl po dohodě závod ukončen.

Vyhlášení závodu se konalo ve 12:00 hod. Na prvním místě se umístila posádka Michal Maier s Kubou Václavíkem, která bojovala s druhou posádkou Tomáš Kramář s Zbyněk Zanker a na třetím Martin Vacula s Venca Hendrych.

Děkujeme všem rozhodčím a tech. personálu za pěkné závody. Děkujeme také Bobíkovi za šťavnaté steaky a všem kteří se závodu účastnili za fair play sportovní výkony bez újmy na materiálu a psychiky :-)

Celkové výsledky závodu

Copyright © 2012 - 2024 www.czech-starclass.cz

All rights reserved. Powered by exnet.cz,

App version: 1.0.2