Skoro Mistrovství ČR

2020-08-20 by Josef Pavlovský

Jak dva bórci z brněnskýho štatlu v pátek zapíchli hoknu a valili přes prígl hodit čučku na borce z Mácháča, vogomnót jiné prigl, prubnout závod na Stáru, dát na gábl super Bobíkovu chalku a kośtnót ňáké ten škopek. Museli sme dávat majzla, páč vo tom moc šajnu nemáme, moc to eště negómeme a borci z Mácháča só fakt borci a všecko kóřijó….

Mistrovství lodní třídy Star bylo na Mácháči od pátku 14 do neděle 16.srpna. Předpověď počasí nevěštila nic dobrého a bohužel vyšla.

V pátek byl odpočinkový den, vítr nikde, půl den na sluníčku, půl dne v dešti. Večer výborná společná večeře, posezení, povídání.

V sobotu dopoledne to bylo stejné jako v pátek. Po větru ani stopy. Lodě zůstávají na břehu. Od ráno se rožní sedmnáctikilová Bobíkova vynikající krůta a další velký kus masa. V poledne nám Bobík připravil velký hrnec výborné polívky.

Kolem čtvrté se začalo na vodě objevovat něco jako vítr a tak se chytání lodí dalo do pohybu. Vítr slabý a směr asi nic moc, severovýchod. Odjela se jedna zkrácená rozjížďka, kdy ke konci vítr skoro úplně lehl. Tomáš s Bobíkem dali pravé křídlo (prý to tam viděli J hahaha) a na horní bojce byli s mírným náskokem první a první místo udrželi až do cíle. Jinak stoupačka byla celkem loterie, chvíli zprava, chvíli zleva. Druzí byli brňáci Pepa s Mirkem těsně před cílem předjeli Ivana s Pepíkem. Průjezdem cíle skončil i vítr a tak jsme spěchali na břeh na výborné Bobíkovi jídlo. Fakt vynikající.

Večer byly plány, jak ráno v devět budeme nachystaní na vodě. Ale vítr opět nikde a tak jsme po snídani opět čekali. I předpověď byla veselejší, ale stále nic. Aspoň se dopoledne stihla velká „Stáristická“ porada.

Kolem jedenácté se vítr umoudřil a něco málo jihovýchodním směrem začalo foukat. Rozhodčí Baban se Štěpánkou dělali co mohli. Postavili trať a šlo se na to. Jenže vítr byl jiného názoru. Druhá rozjížďka opět zkrácena. Tomáš s Bobíkem potvrdili roli favorita a i ve složitých podmínkách vybojovali druhé vítězství. Výborně zajeli Kuba s Jonášem Čeřovští a dali dvojku. Třetí byl Pepa s Mirkem a čtvrtý Alan.

Hned se startoval další rozjížďka. Po prvním kole byl první Ivan s Pepíkem, ale vítr jim ani ostatním nepřál a za úplného bezvětří bylo rozjížďka přerušena.

Kolem půd druhé jsem odstartovali znovu. Část startovního pole včetně Tomáše s Bobíkem dala pravé křídlo k pláži a část včetně Brňáků, Jakuba s Jonášem, Martina s Vláďou a Alanem s Komárem zkusila levé křídlo. Trošku loterie, ale levá nakonec byla lepší a čtyři lodě z levého křídla točili na prvních čtyřech místech. Tyto čtyři posádky udrželi svůj náskok celé dvě kola, než byla rozjížďka opět zkrácena. Nakonec ji vyhrál Jakub s Jonášem, když je těsně před cílem Alan „pustil“. Třetí byl Martin s Vláďou, kteří si trojkou aspoň trošku spravili náladu. Krakem s Bobíkem dali až sedmičku. A tím, že se už nic dalšího neodjelo, udělali svoji sedmičkou nečekaně závod docela vyrovnaný.

Aby závod mohl být mistrovstvím, museli by se odjet rozjížďky čtyři. Takto z toho byl „jen“ normální sedmičkový závod. Druhý pokus Mistrovství ČR bude 4. až 6.záři. Výsledky tedy vyrovnané, první tři posádky mají devět bodů. Vyhrál Kraken s Bobíkem před Jakubem a Jonášem a Pepou s Mirkem. Celkové výsledky.

Nakonec sme za úplný trubky jako amatéři ze štatlu nebyly, dávali sme majzla, byla to makačka na budku, něco sme zgómli, blbý žgryndy nebyly, byla prča a lochčili sme se a ta Bobíkova super chalka! Jen ten větr imrvére nic. Zlatéj Prígl.

Fotogalerie ze skoro Mistrovství...

Pepa z Brna :-)

Copyright © 2012 - 2024 www.czech-starclass.cz

All rights reserved. Powered by exnet.cz,

App version: 1.0.3