Report ze závodu Bruno Hámy

2023-05-24 by Andy Lawson

O víkendu 13. - 14. května proběhl závod memoriál Bruno Hámy. Předpověď vypadala slibně, směr východ až lehounce jihovýchod s větrem 3-6 m/s. Nakonec z toho bylo spíš 3 - 8 m/s. Na startu se nás sešlo 7 Stáru, což je slušný počet na začátek sezony.

První rozjížďku vyhrál Venca s Pepčou, kteří byli pronásledováni posádkou Čeřovský a třetí byli pan Ivan Rameš a pan Kamil ,,Komárek” Záluský.

Ve druhé rozjížďce si to Martin Vacula s Vendou vyměnil a posádka Kraken a Bobík s jistotou třetí.

Ve třetí rozjížďce byli všichni zaskočeni, protože posádka Lawson a Kuthan se dokázali probojovat dopředu. Na první bojce o fous byli Venca s Pepou, za nimi Andy s Karlem. Postupem času se při rozjížďce začal vítr zvedat a začali chodit silnější poryvy větru. Po zaďáku se umísťení nijak nelišilo což začalo znervozňovat kosatníka Jiřího Fetterleho, tak mu Andy poslal krásný úsměv div se mu nezablokoval krk při otočení hlavy. Do cíle se pořadí nezměnilo první byl Venca s Pepčou, druhý byl Andy a Karel a třetí bratři Fetterle.

Ve 4. rozjížďce s přehledem vedla posádka Martina a Vendy už od startu, dále druhý opět Andy a Karel a za nimi byla bitva o 3. místo mezi čtyřmi Stary. Na spodní bojce Martin udržel své vedení a Andy s Karlem dokázali vybojovat vnitřní pozici na bojce v chumlu dalších čtyř lodí. V cíli to už vypadalo následně Martin Vacula a Václav Hendrych první, Andy Lawson a Karel Kuthan druzí a třetí byli Venca Cintl a Pepa Babický.

V neděli pro nepřízeň počasí byl závod ukončen. I tak se závod povedl. Venca s Pepou celkově zvítězili, Martinovi V. a Vendovi H. se stabilními výsledky 6,1,6,1 bylo uděleno druhé místo a třetí místo přišlo nové posádce Andy L. a Karel K. s také stabilními výsledky 7,7,2,2

Děkujeme všem rozhodčím z YC Doksy za pěkné závody. Děkujeme také Bobíkovi za výbornou polévku a ještě lepší uzené prasátko. Všem kteří se závodu účastnili děkujeme..

Andy a Karel

Copyright © 2012 - 2024 www.czech-starclass.cz

All rights reserved. Powered by exnet.cz,

App version: 1.0.2