Mezinárodní Mistrovství ČR Star 2022

2022-06-21 by Václav Cintl

O druhém červnovém, do pondělí prodlouženém, víkendu se jelo MMČR Star na Lipenské přehradě za pořadatelství YC Kovářov. Hned na úvod je nutno vyzdvihnout, že šlo o Mistrovství vskutku vydařené jak sportovně, tak společensky, a bylo hodno comebacku Stára na Lipno po 22 letech. Historické spojení Stára s Lipnem šlo dohledat na dobových fotkách v interiéru klubu, či se stačilo zaposlouchat do barvitého vyprávění Miloše Lázničky ml. při večerních rozjímáních u hranatého stolu před klubovnou. Dost nostalgie a zpět k žhavé současnosti.

Na startu se nakonec sešlo potřebných 10 lodí včetně jedné z Rakouska, která dala závodu mezinárodní punc. Organizace celého závodu byla velkolepá a zahrnula závodníky již od pátečního příjezdu neskonalým servisem a komfortem. Jen to počasí nás trochu napínalo.

 Sobotní den byl vyplněný přípravou lodí a vyčkáváním na vítr. Na vodu se nakonec v odpoledních hodinách vyrazilo, ale tenhle výjezd měl jepičí život. Nedělní výjezd byl o to vydatnější. Téměř sedm hodin na vodě a vítr hrál s námi na honěnou. Po několika marných startech i přesunech se nakonec podařilo odjet 2 rozjížďky. V čele závodu se usadili Michael Maier s Kubou, před dvojicí Tomáš Kramář a Zbyněk Zanker, třetí byli Václav Cintl ml. s Pepou Babickým.

Náročný den na vodě byl kompenzován skvělým catteringem na břehu, kteří si někteří ještě vyšperkovali regeneračním pobytem v Bobikově vířivce. Ti, co nestihli odkvačit do vířivky, neutekli Komárovo lamentování o zrušené rozjížďce, při které vedli před Bobikem takřka o kolo. 😉

Pondělní den, to byla doslova jachtařská symfonie. Po ranních rozpacích vítr během dne nabíral na síle a umožnil odjet 3 rozjížďky, kdy ke konci již nárazy byly kolem 12 m/s. Po přistání to už bylo i přes 15 m/s, a většina z nás byla ráda, že už je na břehu. A ať na vodě probíhalo přemnoho soubojů nebo postupně docházelo k redukci startovního pole, výsledky na prvních třech místech zůstaly nezměněny. Gratulace vítězům!

Celé Mistrovství bylo skvěle zorganizované, nezbývá než poděkovat organizačnímu týmu YC Kovářov (s podporou ALT Star i ČSJ) a i rozhodcovskému týmu za vynikající práci. Poděkování sponzorům, kteří umožnili uspořádat závod na vysoké úrovní. Všechno to bylo nejlepší pozvánkou na Mistrovství 17tého distriktu, které od čtvrtka na naše MMČR navazovalo. Ale to už je, milí stáristi, jiný příběh, o kterém vám bude vyprávět jiný … stárista. 😉

Konečné výsledky máme tady.

Fotky od Matiny Touškové Barnetové jsou tady.

Sponzoři MMČR 2022

Copyright © 2012 - 2024 www.czech-starclass.cz

All rights reserved. Powered by exnet.cz,

App version: 1.0.2