Memoriál Bruno Hámy

2022-05-24 by Tomáš Kramář

O víkendu 14. - 15. května proběhl závod memoriál Bruno Hamy. Předpověď vypadala slibně, s větrem 3-6 m/s. Nakonec z toho bylo spíš 4-8 m/s s občasnými nárazy dalece přesahujícími 10 m/s. Na startu se nás sešlo krásných 9 Staru, což na úvod sezony považuji za velmi slibnou účast.

První rozjížďku vyhrál Venda s Pepčou systémem start-cil, které marně stíhal druhý Majčus s Kubou a třetí byli Šmoulové Jiřina s Dejvem, kteří pro zmateni nepřítele oblekli pro změnu červená trička místo modrých.

Ve druhé rozjížďce si to Majčus s Vencou vyměnil a Šmoulové s jistotou opět třetí.

Na třetí rozjížďku vítr ještě zesílil. Na první bojce s náskokem Kraken s Bobikem, za nimi Venda s Pepčou následován Majčusem. Uprostřed zaďáku přišla řacha tak 15 metru, a začal boj o lodě a o stěžně. Nám se střezen prohnul dopředu, až vyskočil peň, Bobík utáhnul horní bakštát a vyrazili jsme jak raketa. Za námi jsme viděli jak to lítá a na spodní bojku dojelo jen 5 lodí. Tady skončila cesta Vendy s Pepčou, když se jim po otočeni bojky skácel stěžen na hlavu. Dal jsme pokračovali už jen my, za námi Majčus, Šmoulové a Petr s Komárem. Nakonec jsme v tomto pořadí dojeli i do cíle, když jsme těsně uhájili první místo před Majčusem.

Večer proběhla krásná a důstojná oslava kulatin Babana, Bobíka a Ivana.

V neděli už se moc větru nesešlo a nic se nejelo. I tak se závod povedl. Kazdou rozjížďku vyhrál někdo jiný. Majčus s přehledem celkově zvítězil, Šmoulům vyrovnané rozjížďky zajistily druhé místo a my skončili třetí.

Kraken a Bobik

Copyright © 2012 - 2024 www.czech-starclass.cz

All rights reserved. Powered by exnet.cz,

App version: 1.0.2