Mácha Cup 2021

2021-07-13 by David Fetterle

První ročník závodu Mácha Cup 2021 se konal 10. - 11. 07. 2021 a bez výjimky s ohledem na ostatní závody se tento závod uskutečnil v příjemné atmosféře. Osm lodí se celkem přihlásilo. Bohužel však větrné podmínky nebyly natolik příznivé, aby si závodníci vychutnali letní počasí a plnohodnotný závod.

I přes bedlivé sledování směru a síly větru členem rozhodčích a záchranné služby Romanem Babickým nám sobotní den neumožnil odstartovat, takže se někteří závodníci věnovali přípravě lodí na suchu i vodě.

Čekalo se na změnu. S příchodem večera přišel čas na kouzlo našeho čaroděje, Bobík rozpálil nový gril a začal grilovat.

Podobná předpověď nás čekala i na neděli, avšak s trochou štěstí se vítr v dopoledních hodinách zvedl a umožnil nám odjet jedinou rozjížďku. Vítr přeskakoval o síle 2 – 4 m/s z východu na jihovýchod a zpět. Často byly tyto změny více markantní a docházelo také ke kolísání, takže se pořadí posádek měnilo.

Na prvním místě se umístila posádka Michal Maier a Jakub Václavík, která přejela cílovou rovinu s náskokem zhruba délky lodě. Druhé místo si vybojovala posádka Tomáš Kramář a Zbyněk Zanker. Na třetím místě se umístila posádka David Fetterle a Jiří Fetterle. Následující pořadí si můžete prohlédnout dle výsledkové listiny.

Vzhledem k pravidelné účasti a zapálení všech závodníků je více jak pravděpodobné, že další ročník Mácha Cupu se bude nadále opakovat a těšíme se tedy na další sportovní zážitky ve stejné či hojnější účasti závodníků!

Poděkování patří JMJ Staré Splavy za pořádání tohoto závodu, dále řediteli závodu Vláďovi Zbořilovi, hlavnímu rozhodčímu Ladislavu Martincovi, a členům rozhodčí a záchranné služby Romanu Babickému a Jiřímu Jenšíkovi.

Celkové výsledky


Copyright © 2012 - 2024 www.czech-starclass.cz

All rights reserved. Powered by exnet.cz,

App version: 1.0.2