Star Sailors Mácháč - SSM: Memoriál Ing. Böhma

2020-05-31 by Jan Kraus

Letos již podruhé jsem měl možnost se zúčastnit krásného jachtařského „hvězdného“ víkendu pod taktovkou lodní třídy Star. Fantastický jachtařský revír a zkušený pořadatel JMJ byl zárukou kvalitní sportovní akce, které se zúčastnilo 8 posádek na lodích převážně vyrobených v loděnici MM Sailing.

Páteční trénink některých posádek do večerních hodin jen podtrhl důležitost této regaty a pohled na Star, Mácháč, Bezděz a západ slunce byl nezapomenutelný.

Sobota začala ranním doladěním lodí a šlo se na vodu. Vítr od SV doprovázely silné poryvy a časté změny, které daly zabrat. První rozjížďku vyhrála posádka Kraken/Bobík následována posádkou MM/Kubík a na třetím místě Venda/Pepča. Bohužel první rozjížďka byla tou poslední pro posádku Radek/Kuba kvůli prasklému vantu (ale do neděle dali vše dohromady a opět závodili!!!). Další rozjížďky se už jely pod taktovkou dvojice MM/Kubík, kde je potřeba vyzdvihnout výkon mladého nadějného jachtaře Kuby Václavíka, který se pod vedením MM zlepšoval s každou rozjížďkou. Nakonec se odjely 4 rozjížďky, což některé jedince stálo hodně sil. Naštěstí iontové nápoje, vyvážená strava připravovaná s ohledem na předvedené výkony a dokonalý servis kolektivu Restaurace V Jachtklubu nastartoval rychlou regeneraci u těch, kteří to nejvíce potřebovali.

Neděle ubrala na teplotě, ale na oplátku přidala na stálosti větru a proto 2 nedělní rozjížďky byly tou pomyslnou třešničkou krásného jachtařského víkendu. To vše bylo ještě zakončeno odbornou přednáškou špičkového jachtařského trenéra (s dlouholetými zahraničními zkušenostmi) Babana na téma „Rozdíly mezi jachtingem sportovním a turistickým“.

A výsledky najdete tady https://czech-starclass.cz/race/270

To důležitější je však zažít atmosféru, která je v našich vodách zcela ojedinělá a výjimečná a za to patří velký dík všem, kteří mají rádi jachting a navíc se rádi podělí o zážitky s ostatními.

Kdo to nezažil neuvěří…

Nezbývá než se těšit na další Star Classic a do té doby ahoj verši klasika:


”Malá chvíle
a již co čápa vážný let
ne již holoubě či lílie květ
bílá se plachta větrem houpá.“


Copyright © 2012 - 2024 www.czech-starclass.cz

All rights reserved. Powered by exnet.cz,

App version: 1.0.2