Sezóna zahájena Memoriálem Bruno Hámy

2020-05-22 by Václav Cintl, jr.

V půlce května konečně odstartovala jachtařská závodní sezóna s posvěcením hlavního epidemiologa i svazu. A první linii nechyběla ani třída Star, která si odbyla letošní premiéru v rámci závodu Memoriál Bruno Hámy. Na Mácháči se sešlo úctyhodných deset posádek, avšak účasti v závodu se jich nakonec rozhoupalo jen osm z nich.

Sobota se nesla v dolaďování našich šífů a ve vyhlížení větru, který se dostavil v krátkých dávkách a z různých směrů. Některé posádky to využily k tréninku na vodě, ale na závodění to prostě nebylo, ač windguru slibovalo a slibovalo.

V neděli windguru toho slibovalo ještě víc, ale nakonec i s menším množstvím dodaného větru se podařilo odjet vcelku tři slušné rozjížďky, které svojí délkou teda spíš připomínaly medal race … pro Optimisty. Ale i tak to nebylo na rozjezd špatné. Celkové vítězství si připsala posádka Majčus – Honza Kraus, druzí skončili Tomáš Kramář s Bobanem Zankerem a třetí Venca Cintl ml. s Pepou Babickým. Další závod následuje hned tento víkend, a je to Sdružený krajský přebor. Pro Star to krajský přebor sice není, ale koef. 3C a společenský program v podobě stáristického večírku k zahájení sezóny mu dodávají potřebnou atraktivitu. Takže stáristi, neváhejte a dorazte, bude to stát za to!

Copyright © 2012 - 2024 www.czech-starclass.cz

All rights reserved. Powered by exnet.cz,

App version: 1.0.2