Bacardi Cup - Mistrovství české flotily - Jachtklub Česká Lípa

2020-07-21 by Václav Cintl

Již podruhé usedám, abych Vám sdělil můj pohled na průběh závodu, který tento týden pořádal náš klub. Standardní organizační schéma bylo dodrženo, ředitelem závodu počínaje, komisí rozhodčích a organizačními pracovníky konče. Patří jim dík za klidný průběh a obětavost.

Co však bylo jiné, bylo pojetí závodu. I k nám doputoval osvědčený trend, inspirovaný zahraničím, který se zrodil v hlavách (předpokládám - pokud se mýlím - promiňte) nerozlučné trojice - Jirka + Tomáš + Véna, závod ochutit příjemným a lahodný mokem. Prezident se ujal funkce zkušeného barmana a po ukončení sobotních rozjížděk podával první skleničky.

Následovalo tradiční občerstvení od Bobíka a pak náročná večerní pátá rozjížďka, podporovaná nápojovým balzámem, která mnohým vzala zbytek fyzických sil, které po náročném denním výkonu ještě měli. Přispěly k tomu především taneční kreace, které mnozí předváděli, až do ranního kuropění. (Vše mám pouze z doslechu, ale věřím tomu, když to říkal sám prezident.)

Závod byl vypsán na šest rozjížděk, v sobotu čtyři, v neděli dvě a 2 lodní třídy - Star a Laser Rad. Startovalo celkem 20 posádek, po 10 ti v každé třídě.

Vlastní závody začaly, jak už to bývá naším zvykem, ranním občerstvením od obětavého Bobíka s výbornou gulášovou polévkou a masovou pomazánkou. Tento gastronomický zážitek byl dobrým impulsem do větrného dne, který vyžadoval spoustu fyzických sil.

Start byl stanoven na 12.00 hod., mírně se však posunul. To ničemu nevadilo, větru bylo dosti. Foukal směr SV, který vykazoval velké změny, až 90 stupňů, jednou od Splav, podruhé od Borného. Síla pulsovala od 6m/s do 10 m/s. Dráhu stavěl Baban a myslím si, že s tím nic lepšího nešlo vymyslet.

Rozjížďky následovaly v rychlém sledu za sebou a vyčerpáni (podle sebe soudím tebe) jsme před šestou byli na břehu.

Opět suverénnost potvrdily dvě posádky 1. Tomáš - Bobík, 2. Venda - Pepča. 3. místo obsadila mimořádná posádka Vašek sen. a Michal M., která startovala poprvé spolu, asi ji hned tak znovu neuvidíte. Pro mne zážitek, na který budu vzpomínat po zbytek života, neboť Michal touto třídou žije. Boj mezi posádkami byl urputný, což výsledková listina potvrzuje.

Nedělní podmínky přinesly bezvětří, poté byl ve 12.00 hod závod ukončen a vyhlášeni vítězové v jednotlivých lodních třídách.

Všichni, až na některé, jsme šťastni a plni zážitků odjížděli do svých domovů.

Copyright © 2012 - 2024 www.czech-starclass.cz

All rights reserved. Powered by exnet.cz,

App version: 1.0.2