Maier Cup 2020 - JMJ Staré Splavy

2020-07-13 by Václav Cintl

Tradiční závod lodní třídy Star se jel s tou výjimkou, že hlavní závodník a nositel jména - Michal - nestartoval. Napravil to ředitel závodu, kterým byl Jirka Maier. Přálo mu počasí, které nepotvrdilo nepříznivé předpovědi. Celý rámec podpořil organizační tým, který pracoval spolehlivě.

Závod byl naplánován na 6 rozjížděk, v sobotu 4, v neděli 2. Jak už to bývá, vždy je to jinak. V sobotu 3 a v neděli 3. Na startu se sešlo 11 posádek, křest si prodělala staronová posádka Patrik/Štefan na pěkné lodi, která rozšířila naši stáj Star.

Závod začal tradičně. Bobík zapojil opět svůj kulinářský um a hned k rannímu občerstvení připravil dršťkovou polévku, aby byl rozjezd do chladnějšího počasí příjemnější.

Start 1 rozjížďky byl cca ve 12.30 hod. Foukal SZ vítr nárazy docilovaly 8 m/s. Směr byl často těžko předvídatelný, jakož i jeho síla. Suverénně si v prvním dnu vedla posádka Kraken/Bobík, pronásledovaná posádkou Venda/Pepča a třetí místo uzavírala posádka Ivan/Honza . Večerní rozjížďku nemohu komentovat, nebyl jsem přítomen, vím pouze dílčí výsledky - utržený závěs na pokoji a historky o rumu, který došel.

Neděle přinesla zcela jiný ráz počasí - slunečno. S větrem to bylo podobné, jako v sobotu - základní směr SZ, síla 0 - 8 m/s, směr pulsující. Nejobtížnější byly jízdy na zaďák, kdy docházelo často zamíchání pořadí. Hned v 1 rozjížďce měla smůlu posádka Venda/Pepča, která z technických důvodů musela odstoupit. Na vině byl prasklý vant. Na zajímavosti přidala 2 nedělní rozjížďka, kde byla posunuta dolní boje a zmátla celé pole závodníků, kteří projeli cílem a předčasně závod ukončili. Divoká pořadí nebyla v nedělním závodě výjimkou, což poskytují výsledky. Suverénní postavení v celém závodě obhájila posádka Kraken/Bobík.

Celkové výsledky najdete tady https://czech-starclass.cz/race/273

Pár fotek máme tady Fotogalerie Maier Star Cup 2020

V 15.00 hod. bylo provedeno zakončení krásného závodu, kdy z rukou pořadatelů byly rozdány úspěšným posádkám ceny, které mají přispět k lepšímu tréninku pro večerní rozjížďky.

Copyright © 2012 - 2024 www.czech-starclass.cz

All rights reserved. Powered by exnet.cz,

App version: 1.0.2