Memoriál Oldy Vintišky

2017-08-12 by Václav Cintl, jr.

První půlka pohárové sezóny byla zakončena šestým ročníkem Memoriálu Oldy Vintišky. Účast na závodě, který byl zároveň generálkou před MČR, musela Oldu v jachtařském nebi potěšit. Na startu se totiž sešlo 10 lodí.

V sobotu bylo počasí spíše koupací a většinu dne jsme strávili čekáním na vítr, který nevypočitatelně přicházel z různých stran a stejně nevypočitatelně i odcházel. Většina závodníků pozorovala techniku jízdy na paddleboardech a různých šlapadlech. Až na večer trochu větru přišlo a umožnilo odjet 2 rozjížďky. Na čele se usadila dle předpokladů posádka Majčus – Paťas, před Václavem Cintlem sen. a Ivanem Ramešem a třetí byli bratři Kramářovi.

V neděli přeci jen foukalo už od rána a podařilo se odjet další dvě rozjížďky. Svou suverenitu potvrdila posádka Maier – Deutscher, na druhé místo se posunuli bratři Kramáři, na třetí místo spadla posádka Cintl sen. – Rameš. Start první nedělní rozjížďky přinesl karambol 5ti Stárů, která odnesla posádka Cintl – Babický technickým defektem na stěžni a ze závodu musela odstoupit. Naštěstí závadu se podařilo odstranit a tak na MČR vyrazí opět kompletní flotila min. 10 Stárů.


Copyright © 2012 - 2024 www.czech-starclass.cz

All rights reserved. Powered by exnet.cz,

App version: 1.0.2