Mistrovství české flotily

2017-07-28 by Václav Cintl, jr.

Stáristická pohárová sezóna pokračovala závodem Mistrovství české flotily, který po týdnu navázal premiérový díl Maier Star Cupu. Na startu se sešlo 8 posádek, a nebýt zranění a onemocnění několika závodníků, mohla flotila vyrazit v plné síle 10 lodí, jež čekaly přichystané na břehu.

Předpověď počasí slibovala klidnou sobotu s čekáním na břehu a závodit se, dle windguru, mělo až v neděli. Realita byla ale nakonec naprosto rozdílná. V sobotu panovaly výborné podmínky s nárazy větru 8 – 10 m/s. Ty umožnily odjet 3 rozjížďky, po nichž se v čele usadil Michael Majčus Maier už se svým kosatníkem Patrikem Paťasem Deutscherem. S odstupem druhé místo zaujali bratři Kramářovi a třetí místo pak nové složená posádka pro tento Václav Cintl sen. a Pepa Babický.

V neděli počasí už tolik nepřálo, přesto se podařilo odjet dvě rozjížďky. Ta první, taková jednokolová jednohubka, vzbudila spoustu emocí, ale druhá, ta zase byla jako ze žurnálu a na spravení chuti. I když se pořadí různě přesypávalo (vyjma vítězné lodě), pořadí na prvních třech místech zůstalo stejné, jako bylo po sobotě. Pohár pokračuje první srpnový víkend Memoriálem Oldy Vintišky, na který srdečně zveme všechny stáristy i jejich příznivce. Bude to také generálka na Mistrovství ČR, které se koná v dalším týdnu.

Copyright © 2012 - 2024 www.czech-starclass.cz

All rights reserved. Powered by exnet.cz,

App version: 1.0.2