Tradiční poslední závod sezóny třídy Star

2023-11-05 by Kamil Záluský

Tradičního pátečního rozjímáni nad taktikou se účastnili jen 4 závodníci, predpověď na sobotu byla všelijaká! Nakonec se do závodu přihlásilo 8 posádek, 7 z Čech a jedna z Moravy , (v ČR máme totiž českou a moravskou flotilu). Po ranní gulášovce od Zbyňka “Bobíka” Zankera proběhlo v 11:00 slavnostní zahájení závodu, a hned po něm vytaženo AP, vítr se začal dostavovat kolem poledního tak se  startovalo ve 13:00...

Hned po startu se pole rozdělilo na 2 křídla, na jedničce si uhajil první pozici Michael Maier s Kubou Václavíkem před dotírajícím Vénou Cintlem s Pepčou Babickým, těsne za nimi projel Tomáš Kramář se Zbyňkem “Bobikem” Zankerem, chvilku po nich se kolem jedničky prosmýkli Ivan Rameš s Kamilem “Komárem” Záluským, jejichž prosmýknutí nebylo uplně “košér” a dotek bojky okamžitě hlásila Terezka Šťastná s Radkem Václavíkem jedouci v tu chvili na 5. Místě. Hříšníci tedy otočili trest 360° čímž jedno místo ztratili, ale v zápěti díky schodě mnoha náhod Terezku opět předjeli a na trojce byli opět čtvrtí. Na šestém místě po stoupačce jel Jiří “Jiřina” Fetterle s Karlem Kuthanem, na sedmém Kuba Čeřovský s Romanem “Kožichem” Houkem a pole uzavírala moravská posadka Tomášů Pintery a Pyska. 

Po tri kola skoro hodinové rozjížďky se na posledním zaďáku lámal chleba, souboj o prvni místo byl jasný duo Maier - Václavík vedlo, za nimi Venda s Pepčou, o okusek dal se schylovalo k souboji Tomáše s Bobíkem vs. Ivan a Komár o to kdo bude psát článek na web Czech Star class😁, kousel před bojkou si Komár prohlédl oblohu a prohlasil že to vypada na posledni rozjížďku dne (v neděli nema foukat vůbec) tak hbitě sundal peň nechal duo Kramář - Zanker poodjet, pro jistotu aby nepsal článek. On totiž ani jeden z posádky Kramář-Zanker není žádný spisovatel, Tomáš prý nemá českou klavesnici a anglicky by to nedal 😂😂😂, a Bobik jak sám tvrdí je rad když pošle SMS a je vlastně počítačový a spisovatelský analfabet, jelikož článek na vebu stále není nevime, který z nich ho právě potí 😂😂😂🙈. Sna de ho dočkáme.

Takže pořadí v cíli první rozjížďky:

  1. Maier-Václavík
  2. Cintl-Babický
  3. Kramář-Zanker
  4. Rameš-Záluský
  5. Fetterle-Kuthan
  6. Šťastná-Václavík
  7. Čeřovský-Houdek
  8. Pintera-Pysk

Se slábnoucím větrem byla odstartována druhá, zkrácená rozjížďka. Již v polovině první stoupačky vítr úplně odešel a již nenaskočil. Celá flotila se odebrala za pomoci motorových člunů na břeh.Po dohodě všech posádek s ohledem na předpověď se celé startovní pole dohodlo a závod byl večer ukončen.

Lodě byli zabaleny a připraveny na zazimování, po vyhlášení výsledků, proběhla Bobíkova Master Chef akce byli vyhlášení Smolař roku ve 2 kategoriích a nejkrásnější loď. Nejkrásnější loď vyhrála posádka Pintera-Pysk. Jejich dřevěný STAR je nepřehlédnutelný cena 2 lahve rumu byla předána. 

Smolař roku v kategorii jachting - v podobě zlomeného salingu získal Bobík za zlomený stěžeň na regatě v Rakousku, 

Smolař roku v kategorii Životní úspěchy a neúspěchy získal Komár , jenž se letos oženil a ještě čeká přírůstek do rodiny 😂 cena Lahev Zelené byla předána ( zelená aby měl na závody od manželky stále zelenou 😉), cena byla následně rozlita všem ženatým aby měli všichni stejné podmínky i pro příští sezónu.

Večerní párty se vyvedla na výbornou, já sám jsem odjížděl až v odpoledních hodinách 🙈😂😂😂😉🤪🥴🤢

Copyright © 2012 - 2024 www.czech-starclass.cz

All rights reserved. Powered by exnet.cz,

App version: 1.0.2